Perihan Sadıkoğlu’ndan “Cennetin Kapıları” sergisi

Kadıköylü Mısırbilimci Ressam Perihan Sadıkoğlu, “Cennetin Kapıları” adını verdiği 12. kişisel sergisini açtı.

Türkiye’nin ilk Mısırbilimcisi Kadıköylü Ressam Perihan Sadıkoğlu, 1999 yılından beri düzenlemekte olduğu kişisel sergilerine bir yenisini daha ekledi. Sadıkoğlu, “Cennetin Kapıları” adını verdiği tasavvuf konulu 12. kişisel sergisini bugün sanatseverlerle birlikte açtı. Bağdat Caddesi’nin Suadiye bölümünde yer alan ve “Art Studio” adını verdiği atölyesinde açılan sergiye, başta sanat çevrelerinden olmak üzere çok sasyıda davetli katıldı.

Serginin açılış kurdelasını, Perihan Sadıkoğlu ile birlikte Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Emekli Orgenaral Aytaç Yalman, Kadın Ressamlar Derneği Başkanı Nilgün Sarp ve Mehmet Sadıkoğlu kestiler…

“ÇAĞDAŞ SANAT VE BİLİM ÇALIŞMALARININ GELİŞMESİ GENÇLER İLE SAĞLANACAK”…

Açılış kurdelasını Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal ile birlikte kesen Perihan Sadıkoğlu; ““Ülkemizdeki çağdaş sanat ve bilim çalışmalarının gelişmesi, gençler ile sağlanacaktır. Sanatla, üretmekle, araştırmakla var olan bir genç nesil yetiştirilmesi konusunda ailelere çok önemli görevler düşüyor. Ben bu konuda gerçekten şanslıydım, çünkü değerli babam AYİDER (Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği) Kurucu Başkanı Mehmet Sadıkoğlu, Mısırbilimi’ni kurma çalışmalarımın ilk anlarında ve tüm sanatsal faaliyetlerimde manevi desteğini hiçbir zaman üzerimden eksik etmedi. Hatta Mısırbilimi’ni üniversitelerde kurma çalışmalarımda, zaman zaman zorlanıp vazgeçmeye karar verdiğim her anda beni tekrar ayağa kaldırmış, her zaman yanımda olmuştur. Bu sebeple başta babam Mehmet Sadıkoğlu ve annem Zinnet Sadıkoğlu olmak üzere tüm aileme en derin şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İstanbul Kadın Ressamlar Derneği ve Mısır Kültür Derneği’nin onur üyesi olan Perihan Sadıkoğlu; “Aileler, çocuklarının sanat-bilim uğraşılarında her zaman onların yanlarında olmalıdır” mesajı verdi…

HÜRREM ŞAH VE CENNET MOTİFLERİ…

8 Şubat 2016 tarihine kadar ziyarete açık kalacak sergide, büyük mimar ve heykeltraş Hürrem Şah’ın 12. yüzyılda yapmış olduğu muhteşem eseri Divriği Ulu Cami, yeni bir yorumla anlatılıyor. O’nun tasarlanmış tek örneğinden, Kuzey Taç Kapısı’ndan yani Cennet Kapısı’ndan esinlenerek 12. kişisel sergisinin adını “Cennetin Kapıları” olarak belirleyen Perihan Sadıkoğlu; “Çin’den Hitit’e ve Mısır’a kadar bütün antik kültürlerde lotus; yaradılışın, doğanın, ilahi karakterlerin ve bütün doğada ölümsüzlüğün simgesidir. Divriği’deki camide hayat ağacı tasarımının temel ögesi olan büyük yapraklar, cennette adı geçen ağaçlar, hurma palmiyesi, nar, asma, akasya, lotus ağaçları, kısacası cennet kapısındaki tüm ögeler, son yağlıboya resimlerimin motiflerini oluşturdu. Hürrem Şah’ın cennet motiflerini, yeni bir sponten ve dışavurumcu çizgiler ile tuvallerime aksettirdim”  açıklamalarında bulundu.

Hürrem Şah’ın eşi benzeri olmayan öbür dünya yorumları, Perihan Sadıkoğlu’nun tuvallerine renkli bir şiir ve müzik notaları tadında yansıyor. 19 Ocak 2016 tarihinde açılan “Cennetin Kapıları” isimli sergi, 8 Şubat 2016 tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor olacak…
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu