Doğru diş fırçalama tekniği nasıl olmalıdır?

Bağdat Caddesi’nin ünlü diş hekimlerinden Fulya Üçem, diş fırçalama konusunda bugüne kadar pek çoğumuzun doğru bildiği yanlışları geride bırakarak, doğru diş fırçalama tekniği konusunda kısa, öz ve net bilgiler verdi. İşte, onun gözünden doğru diş fırçalama teknikleri:

Dişlerimizi korumanın en etkili yolu, düzenli olarak fırçalamaktır. Doğru diş fırçalama en az iki dakika, yani tam 120 saniye sürmeli, her dişin üzeri 8-10 kez fırçalanmalıdır. Diş eti birleşim yeri özellikle fırçalanmalıdır. Amaç, yüzeydeki yemek artıkları ve bakteri plağını uzaklaştırmaktır. Fırçayı diş eti çizgisine 45 derecelik açı ile tutarak, diş yüzeylerini diş etinden dişe doğru fırçalayın. Tüm dişlerin dışını, içini ve çiğneme yüzeyini, ileri doğru kısa hareketler kullanarak nazikçe fırçalayın. Bakterileri uzaklaştırmak ve ferah bir nefese kavuşmak için dilinizi önden arkaya doğru nazikçe fırçalayın.

diş hekimi fulya üçem

SAĞLIKLI DİŞ ETLERİ, FIRÇALAMA SIRASINDA KANAMAZ

Eğer diş fırçalama esnasında diş etleriniz kanıyorsa, iyi temizlenemiyor demektir. Kanayan yer, daha dikkatli ve özenli bir şekilde fırçalanmalıdır.

HANGİ TİPTE DİŞ FIRÇASI KULLANMALIYIM?

Orta sertlikte ve küçük başlı kıllı fırçalar, plakları ve kalıntıları dişlerden çıkarmak için en iyi çözüm olup; küçük başlı fırçalar, arka bölgedeki dişler dahil olmak üzere ağzın tüm alanlarına daha iyi ulaşabilmektedir. Diğer yandan, birçok insan için pilli diş fırçası iyi bir alternatiftir. Pilli diş fırçaları, özellikle fırçalamada güçlük çekenler veya sınırlı el kabiliyetine sahip kişiler için kolaylık sağlamaktadır.

doğru diş fırçalama

KULLANDIĞIM DİŞ MACUNUNUN ÖNEMİ NEDİR?

Kendiniz için uygun olan diş macununu kullanmanız önemlidir. Günümüzde çürük, diş eti iltihabı, tartar, lekeler ve diş hassasiyeti gibi birçok problemle savaşmada yardımcı olması için tasarlanmış birçok diş macunu çeşidi bulunmaktadır. Ancak yapılan en büyük hata, dişlerin fırçalamadan sonra ağzın su ile durulanmasıdır. Ağzın fırçalanması sonrasında su ile durulanması, diş macununun koruyucu etkisini ortadan kaldırmaktadır. Ağız, su ile durulanmamalıdır.

DİŞ FIRÇAMI NE SIKLIKTA DEĞİŞTİRMELİYİM?

Diş fırçanızı yıpranmaya başladığında ya da normal şartlarda her üç ayda bir değiştirmeniz gerekir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu