Daha genç bir görünüm için; Yüz yogası

Yoga, beden ve zihinle yapılan bir Hint felsefesidir. Beden zihinle iş birliği içinde olur ve ruhu doyurur. Ruh doyarken, vücut da rahatlar. Son dönemin en popüler egzersizi olarak tanımlanan yüz yogası ve faydalarıyla tanışmak için hazır mısınız?

Yüz yogası, cilt bakımı konusunda oldukça popüler hale gelmiştir.. Yüz kaslarına olan faydası yönüyle, yüz yogası Zeynep Şensoy ve daha pek çok ünlü isim tarafından uygulanmaktadır. Birkaç ufak hareketlerle yapılan yüz yogası elmacık kemiği ve birçok bölgede etkili olmaktadır.

Cildimize parlaklık kazandırmanın ve sarkmasını engellemenin en iyi yollarından biri düzenli yüz yogası uygulamak. Her gün birkaç dakikanızı ayırarak yapacağınız yüz egzersizleri, cildinizi tazeler, kan akışını hızlandırır, cildimizin kolajen salgılamasını sağlar. Bu sayede cildiniz ışıltı ve canlılık kazanır.

Yüz yogası veya yüz egzersizleri, cildi en iyi halinde ve sıkı tutmak için belirli kas gruplarını güçlendirerek çalışır. Yüz yogası, Botoks ve diğer yüz dolgu maddelerine göre daha az istilacı bir alternatif olmakla kalmaz, aynı zamanda daha ucuzdur.

Neden Yüz Yogasını Denemelisiniz?

Yoga yapmanın çok sayıda fiziksel faydası vardır, bu yüzden yüz felcinden muzdarip kişilerin iyileşme süreçlerinde sık sık yüz egzersizleri önerilmektedir. Orofasiyal miyofonksiyonel terapi, resmi olarak bilindiği üzere, yüz nöromüsküler sistemin hareketini yeniden biçimlendirmek için bir sistemdir. Yüz, ağız, dil ve boyuna doğru bir şekilde koordine olmayı öğreterek, yüz egzersizlerinin aşağıdaki gibi sağlık sorunlarına yardımcı olduğu iddia edilmiştir:

Boyun ağrısı

TMJ

Horlama

Baş ağrısı

Konuşma sorunları

Kırışıklıkları azaltmak ve baş ağrılarından kurtulmak mı? Mükemmel bir çözüm gibi görünüyor! Ayrıca geçen yıl yayınlanan bir araştırma, yüz egzersizlerinin zihinsel sağlığınızı bile iyileştirebileceğini buldu. Bir yardımlı yaşam tesisinde yaşlılar, 12 hafta boyunca haftada iki kez 30 dakikalık yüz egzersiz programlarına katıldılar. Sonuçlar, bu egzersizlerin zihinsel sağlıklarını iyileştirdiğini ve bu tür terapinin düşük motor fonksiyonu olan kişiler için fiziksel egzersize faydalı bir alternatif olabileceğini öne sürdü.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu