Dünya karikatürünün Oscar’ı CKM’de!

Caddebostan Kültür Merkezi, bu yıl 35.’si düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor. İran’dan Dokhshid Ghopratipour ve Sırbistan’dan Jugoslav Vlahoviç’in birinciliği paylaştığı yarışmaya; 64 ülkeden 623 sanatçı, toplam 2 bin 143 karikatürle katıldı. Ön elemeden geçen 42 ülkeden 139 sanatçının 177 karikatürü, uluslararası seçici kurul tarafından değerlendirildi.

Karikatür dünyasının Oscar’ı olarak değerlendirilen Serbest Konulu Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda bu yıl 9 jüri üyesi bulunuyor. Dünya çapında ün kazanmış değerli karikatür ustaları ve sanatçıların seçici kurul üyeliği yaptığı yarışmaya, bugüne kadar 137 ülkeden 8 bin 800’ü aşkın sanatçının 85 bin civarında eseri katıldı. Latif Demirci’nin başkanlığını yaptığı seçici kurulda bu yıl Ercan Akyol (Türkiye), Xavier Bonilla (Ekvator), Angel Boligan Corbo (Küba), Piyale Madra (Türkiye), Rasha Mahdi (Mısır), The Surreal McCoy (İngiltere), Tan Oral (Türkiye) ve Ann Telnaes (ABD) yer aldı.

İRANLI VE SIRP SANATÇI BİRİNCİLİĞİ GÖĞÜSLEDİ…

Seçici kurul, bu seneki yarışmada iki çalışmayı birinciliğe layık gördü. Dokhshid Ghodratipour (İran) ve Jugoslav Vlahoviç (Sırbistan) birinciliği paylaşırken; ikinci Shahrokh Heidari (İran), üçüncü ise Krzysztof Grzondziel (Polonya) oldu. Seçici kurul ayrıca Turan Aksoy (Türkiye), Pavel Constantin (Romanya), Mocair Gutterres (Brezilya), Konstantin Kazanchev (Ukrayna), Silvano Mello (Brezilya), Roman Peshkov (Rusya), Sajad Rafeei (İran), Nicos Terzis (İsveç), Didie Sri Widiyanto ( Endonezya) ve Kürşat Zaman’ı ( Türkiye) Başarı Ödülü’ne layık gördü.

“GÜÇLÜ KIZLAR, GÜÇLÜ YARINLAR” ÖZEL ÖDÜLÜ…

Tüm çalışmalarında kız çocuklarının eğitimi, güçlenmesi ve cinsiyet eşitliği konularına özel vurgu yapan Aydın Doğan Vakfı’nın düzenlediği yarışmada, bu yıl yine “Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar” teması altında özel ödül verildi. Ödülün sahibi, Fransa’dan Bernard Bouton oldu.

23 Aralık 2018 tarihine kadar ziyaret edilebilecek Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi’nin açılına; Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Prof. Dr. Simten Güneş ve CHP Belediye Meclisi Üyesi Başar Necipoğlu da katıldı…
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu