Kadıköy parkları hareketlendi


Havaların ısınmasıyla birlikte insanlar kapalı mekanlardan çıkıp, parklara akın etmeye başladı. Kadıköy Belediyesi, irili ufaklı 123 parkı ile şehrin kalabalık ve yorucu havasından bunalanlara sığınak oluyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte şehrin kalabalığı ve yorucu temposundan uzaklaşmak;  dalgaların, kuşların yani doğanın sesini dinlemek isteyenler soluğu parklarda alıyor. Fenerbahçe Parkı, Özgürlük Parkı, Koşuyolu Parkı, Kriton Curi Parkı, Çetin Emeç ve Demokrasi Parkı, son olarak koru içinde yer alan Sahrayıcedit Parkı… Kadıköy Belediyesi, birbirinden güzel 123 parkı ile şehrin kalabalık ve yorucu havasından bunalanlara sığınak oluyor.

PARKLAR, HER YAŞ GRUBU VE HER İHTİYACA HİTAP EDİYOR…

Geçtiğimiz yıl Kadıköy’e 11 yeni park kazandıran Kadıköy Belediyesi, parklarda eğlence ve eğitimi birlikte ele alıyor; her yaş grubuna ve her ihtiyaca yönelik çalışmalar yapıyor. Parklarda yer alacak oyun grupları ve malzemeler, parktan yararlanacak insanların ihtiyaçlarına göre belirleniyor. Örneğin, daha çok yaşlıların kullandığı parklarda yol boyunca oturma ve dinlenme yerlerine rastlamak mümkün.

DİNLENCE, EĞLENCE VE SPOR BİR ARADA…

Her yaş grubunun dinlenip eğlenebileceği Kadıköy parklarında, engelliler için oyun gruplarından anne çocuk salıncağına kadar birçok alternatif mevcut. Okumak istiyorsanız ağaç altında bir bank, çocuğunuzla sallanmak istiyorsanız anne-çocuk salıncağı, çocuğunuz oynarken siz de spor yapmak istiyorsanız spor aletleri var. Yürüyüş yollarından  süs havuzlarına, oyun bahçelerinden perma kültür alanları ve kuş yuvalarına, spor aletlerinden engelli oyun gruplarına kadar Kadıköy’ün parklarında hem dinlenmek, hem eğlenmek, hem de spor yapmak mümkün.

Kadıköy

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu