Kadıköy Rotary’den Ufuk Koçak’a “Meslek Başarı Ödülü”

Kadıköy’ün köklü sivil toplum kuruluşlarından İstanbul Kadıköy Rotary Kulübü, her yıl düzenli olarak verdiği Meslek Başarı Ödülü’nü bu defa engellerin aşılabileceği bilinciyle, azmi ve tutkularıyla, spor alanında gerçekleşen başarılarıyla uluslararası rekorları ülkemize taşıyan, deneyimlerini engelli bireylerin topluma kazandırılmaları için paylaşan Ufuk Koçak ‘a takdim etti.

Dünya dalış rekortmeni, motivasyon konuşmacısı, en büyük engelin zihinlerde olduğunu söyleyen bir “sınırsız” olarak nitelendirilen Koçak’a ödülü, 15 Ocak Pazartesi günü İstanbul Marriott Asia Hotel’de düzenlenen toplantıda verildi. İstanbul Kadıköy Rotary Kulübü Dönem Başkanı İrfan Yakal, ödül takdimi sırasında Ufuk Koçak’a hitaben şunları dile getirdi:

“Bizim gibi hizmet idealinde birleşmiş iş ve meslek sahipleri, dünya çapında dostluk ilişkileri kurarak karşılıklı anlayışı, iyi niyeti ve barışı geliştirecek uluslararası projeler yaparız. Bugün de burada toplanarak, kuruluşumuzun en saygın çalışmalarından birini yerine getirebilmenin onurunu yaşıyoruz. Siz Ufuk Koçak, meslek hayatınız boyunca yaptığınız başarılı çalışmalar ile hem meslektaşlarınıza hem de bize örnek oldunuz. Çalışmalarınızla meslekte yüksek ahlaki standartların yaygınlaşmasını teşvik ediyor ve özellikle genç meslek sahiplerini yüreklendirerek, onların da yararlı çalışmaları için önder oluyorsunuz.”

Kadıköy Rotary Ufuk Koçak ödül

UFUK KOÇAK HAKKINDA…

Ufuk Koçak, 1976 yılında Kars’ta doğdu. Evli ve bir çocuk babası olan Koçak, 17 Ağustos 1999 depreminde göçük altında kalarak iki bacağını kaybetti. Yaşama karşı geliştirmiş olduğu tavır ve yaklaşımla engellerin sadece zihinlerde olduğunu, asıl başarının çalışmak ve istemek olduğunu anlatarak, bu yolda iki dünya rekoru kırdı. Dünyanın en uzun ve zor yolları arasında gösterilen 508 km’lik Antik Likya Yolu’nu yürüdü ve alanında bir ilk’e imza attı. Engel ve engelli konusunda sayısız projeler yaparak, birçok engellenen insanın hayata bakış açısını gerçek anlamda değiştirdi. Son yaşadığımız 6 Şubat depreminde bilgi ve deneyimlerini paylaşmak üzere depremin üçüncü günü bölgeye giderek enkazda, çadır kentlerde, prefabrik konutlarda çalıştı. Depremde uzuvlarını kaybeden beş yüzün üzerinde insanla temas kurdu, yaşadığı deneyimleri onlarla paylaşarak motivasyonlarını katkı sağladı. 30 bin km yaparak 25’ten fazla şehir gezen Ufuk Koçak, ülkenin hangi şehri ve hangi hastanesi olursa olsun depremde uzuvlarını kaybetmiş her vatandaşa elinden geldiğince kendi imkanlarıyla ulaşarak, Hayata Yeniden Merhaba Kampı ile bu kişilerin dalış, kano, yelken, yüzme, tırmanış gibi etkinliklerle yaşama yeniden farklı bir bakış açısıyla bakmalarını sağladı ve hâlen sağlamakta.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu