CKM’de “Denizden Esintiler”

Zeynep Deniz Özmen’in “Denizden  Esintiler” adlı resim sergisi, Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) sanatseverlerle buluşuyor. 4 Ekim Salı günü açılacak sergi, 13 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Sergide 50 adet çalışması yer alan sanatçı, “Denizden Esintiler” ile ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Resim yapmak gözün gördüklerini, yüreğin hissettiklerini renklerle harmanlayıp kağıda dökmektir. Kimi zaman Balat’ta bir sokağı, kimi zaman Çanakkale’de karşılaştığınız bir çobanın hayat hikayesini kalemin, fırçanın, renklerin özgürlüğü ile kavuşturursunuz. Anları kalıcı kılmak, kağıda, tuvale aktarmak ve sonsuzlaştırmak. Bu sergideki eserlerin bir kısmı kendi objektifimden çıkan anlardan resme döküldü, bazılarında ise anı yaşamak adına akışa bırakıldı.”

ZEYNEP DENİZ ÖZMEN HAKKINDA…

İstanbul doğumlu olan sanatçı, öğrenim döneminde bıraktığı resim çalışmalarını emekli olduktan sonra tekrar hayata geçirip, Mimar Sinan Üniversitesi’nde Prof. Kemal İskender’den Resim Okuma ve Sanat Tarihi, Prof. Fuat Acaroğlu’ndan desen dersleri aldı. Yağlı boya çalışmalarını Selçuk Fergökçe, Ziyad Sultanov, Natali Aydar’la; suluboya çalışmalarını ise Hicran Alioğlu, Javid Talatabai ve Ömer Muz ile sürdürdü.

CKM

CKM
Zeynep Deniz Özmen’in “Denizden Esintiler” adlı resim sergisi, Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) sanatseverlerle buluşuyor. 4 Ekim Salı günü açılacak sergi, 13 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek…
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu