“Y” Kuşağı’nın gözde semti Feneryolu!

y kusagi

Amerikalı gayrimenkul devi Keller Williams, 1980 ile 2000 yılı itibariyle doğanların oluşturduğu Y Kuşağı’nın gayrimenkul seçerken dikkat ettikleri konuları mercek altına aldı.

Yapılan tespitlere göre İstanbul’da yaşayan Y Kuşağı’nın, alışık olunan konut tercihlerinden farklı olarak gösteriş yerine daha pratik, site hayatının dışındaki daireleri tercih ettikleri ortaya çıktı. Feneryolu, Beşiktaş, Arnavutköy, Cihangir, Galata ve son dönemde yıldızı parlayan Balat, Y Kuşağı’nın ilgilendiği semtlerin başında yer alıyor.

GELECEK ODAKLI DÜŞÜNÜP, İLERİDE KURACAKLARI AİLEYE UYGUN EV TERCİH EDİYORLAR…

Türkiye’de yaşayan 76.5 milyonun yüzde 35’ini oluşturduğu Y Kuşağı’nın gayrimenkul tercihlerinin bölgelere göre değişkenlik gösterdiğini belirten Keller Williams’ın Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol; “Üniversite tercihleriyle İstanbul’a gelen ve ailelerinden ayrı yaşamaya başlayan Y Kuşağı, üniversitelerden mezun olduktan sonra da İstanbul’da yaşamaya devam ediyor. Araştırmalar gösteriyor ki, kiralık apartman dairelerini tercih eden başarılı ve hırslı gençlerin yüzde 80’inin ileriye dönük hedeflerinde kirada oturmak yerine kendi evinin sahibi olma ve yatırım yapma gibi idealleri var. Satın alınma aşamasına gelindiğinde ise, gelecek odaklı düşünüp ileride kuracakları aileye uygun evleri tercih ediyorlar. Y Kuşağı; bir önceki nesle göre çok daha hızlı, yeni trendleri yakından takip eden bağımsız bireylerden oluşuyor. Bu sebepten bu kuşağın temsilcileri, ev tercihlerinde de bir önceki nesle göre daha pratik, kullanışlı ve hayatın merkezinde olabilecekleri dairelerde yaşamaya ilgi duyuyor” dedi.

YENİ PROJELERDE GENÇLERİN TALEPLERİ ÖN PLANDA..

Proje geliştirme ve inşaat aşamasında Y Kuşağı’nın taleplerinin iyi anlaşılmasının önemini vurgulayan Emre Erol; “Gayrimenkul geliştirirken hedef kitleye uygun ürün geliştirmek, geleceğin ev sahiplerinin istek ve ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik atılan adımların başında geliyor. Proje aşamasında gençlerin tercih ve hayat tarzları göz önünde bulundurularak hareket edilmeli. Projenin pazarlama aşamasında da geleneksel pazarlama stratejilerinin dışında hareket edilmeli. Sosyal ağlarda kendini ifade etmekten hoşlanan gençlere ulaşabilmek için sosyal medyada aktif olmak oldukça önemli. Pazarlama stratejilerinde yenilikçi ve yaratıcı olmak şart” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu