Bağdat Caddesi’nde İclal Aydın rüzgarı

Bünyesinde gazetecilik, yazarlık, oyunculuk, sunuculuk gibi pek çok özellik barındıran İclal Aydın, “Unutursun” adlı son kitabını ilk kez Kadıköylüler için imzaladı. D&R Suadiye’de düzenlenen imza gününe katılan Aydın, geç saatlere kadar süren kitap imzalamaktan yorgun düştü.

AYRILIĞIN, YOKSULLUĞUN, DİRENCİN HİKÂYESİNİ HATIRLATIYOR…

Bütün hayatlar birbirine çıkar. Büyük bir şehrin kimi sahile, kimi yokuşa çıkan yolları gibidir ömürler. Bizi birbirimize düğümleyen yollar derken tam da bunu söyler Gavras Bey. Göçler, idamlar, istifalar, muhtıralar, öğrenci olayları, uçak kazaları, tanklar, yanılgılar, fedakârlıklar ve şarkılar içinde geçen bir yüzyılın Türkiye’sinde; bir göçe direnen köklerin, ayrılığın, yoksulluğun, ölümün, direncin hikâyesini hatırlatıyor “Unutursun”. Hacı Gavras Karamanlı, Unutursun’un en uzun yaşayan kahramanı. Hayatının tüm dönemeçleri Bir Cihan Kafes’ten tanıdığımız ve hikâyeleri henüz bitmemiş bir ailenin üç kuşak kadınına çıkıyor. Birlikte geçirdikleri bir ömür içinde birbirleriyle kucaklaşamamış Samire, Yaşar ve Lorin’i ölümüyle kavuşturan bu yabancı kim?

AŞK İÇİN GİDEN, KALAN VE ÖLENİN HİKÂYESİ BİRAZ DA…

İstanbul’un son gayrimüslimleri, esnaf dostları Aşkale’ye gitmesin diye vergi borcunu ödemek için para toplayan Müslüman komşular, asılan bir başvekilin güçlü karısı, müge çiçekleriyle bezeli altmışlı yılların Ankara’sını yasa boğan uçak kazası, savaşlardan sağ çıkmış sıhhiyecilerin yorgunluğu, Kapadokya’nın yer altı kentleri, karlı Berlin, ana kucağı Ihlara, tangolar, ağıtlar ve elbette bir esinti gibi geçip giden Nariye’nin şarkısı… Hepsi birer yağmur damlası bu hikâyede. Hasan Dağı’nın ardında yaşananlar unutulmasın diye. Kimi bir madalya gibi taşır yara izini, kimi de teninde yeni yaralar açarsa, eskisini unutup herkese unutturabileceğini düşünür. Oysa zaman, her işi tek hamlede yapabilen büyük bir kahraman. Ve hepimizin kalbinde kapağı ölene dek açık kalan bir “Unutma! defteri” var.

İmza günü öncesinde Kadıköy Life Dergisi Magazin Editörü Yeşim Ülker’e röportaj veren İclal Aydın, Bağdat Caddesi’nden İmza Günü’nün yapılacağı D&R’a birlikte yürüyerek gittiler. O sırada bir başka haberden dönen Adem Giden ise gazetecilik refleksi ile ikiiyi gördü ve fotoğrafa dönüştürdü…
iclal aydın
İmza gününe Kadıköylüler tarafından yoğun ilgi gösterildi. Geç saatlere kadar süren kitap imzalamaktan yorgun düşen İclal Aydın; “Yoruldum ama gösterilen alaka karşısında yorgunluğun ne önemi var” der gibiydi…
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu